Известие

Collapse
No announcement yet.

Предно окачване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Предно окачване

Нормално ли е предните ми колела да са наклонени спрямо вертикалата и съществуват ли различни видове окачване при алфа 156. Преди време сменях преден долен ляв носач и сега лявото ми колело е по малко наклонено от дясното почти перпендикулярно на пътя стои (това показа стенда) , а преди да сменя носача не бях се загледал дали и двете са еднакво наклонени. А този наклон не подлежи на реглаж. Поздрави
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Винаги има наклон, от модела на колата зависи накъде и колко да бъде. Доколкото разбирам, става дума за т. н наречения страничен наклон на колелото.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

про принцип модела има малък наклон на думите но като не сам го видял не мога да ти кайа дали е нормален.мини стенд и трябва и двете гуми да са с еднакав накъв наклон.успех колега!!!!!!

Comment

Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщение
        Нормално ли е предните ми колела да са наклонени спрямо вертикалата и съществуват ли различни видове окачване при алфа 156. Преди време сменях преден долен ляв носач и сега лявото ми колело е по малко наклонено от дясното почти перпендикулярно на пътя стои (това показа стенда) , а преди да сменя носача не бях се загледал дали и двете са еднакво наклонени. А този наклон не подлежи на реглаж. Поздрави
        Отиваш на стенд, казваш година на производство, те отварят големите книги виждат какъв наколкон трябва да има и ти правят реглаж
        Поздрави
        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
          Отиваш на стенд, казваш година на производство, те отварят големите книги виждат какъв наколкон трябва да има и ти правят реглаж
          Поздрави
          Вече имат и компютри (майтапче) От стари носачи и износени тампони е възможно да ти дава 1-1.5 градуса разлика в наклона.На стенда ще си покаже . Оправя се със смяна на носачи , но не винаги , може и тенекеджия да трябва , но не е фатално стига да не те дразни разликата . Има и разпънки да не събира роговете , че са малко меки за нашите дупки .
          Last edited by Доко; d.m.y г., 18:48.

Comment

Може и диагоналите да си премериш, знам че ако имаш над 5мм разлика е кофти.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Пробвай в друг сервиз. В първия сервиз не бяха чували, че има реглаж и на задния мост, и страничния наклон на предните колела бяха гранични при сменени носачи. Във втори сервиз ми направиха реглаж и на задния мост и нямаше проблем със страничния наклон.
              Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Working...
              X